Турнір Олега Кузнецова. Результати.
18.09.2019

 

Чотири дні запеклої, але цікавої боротьби на футбольному полі, яка підігрівалася спекотним літнім сонцем – саме так можна у кількох словах охарактеризувати чотирьохденний традиційний Міжнародний турнір з футболу заслуженого майстра спорту СРСР, гравця збірної команди СРСР з футболу, вихованця СДЮШОР «Юність» Олега Кузнецова.

Цьогорічними учасниками турніру, який відбувся у Чернігові з 26 по 29 серпня, були команди юних футболістів 2006 року народження «Юність», «Юність-Ніка» та «Десна» з Чернігова, FK «Nevėžis» з міста Кедайняй (Литва), «СДЮШОР № 8» з Гомеля (Білорусь) та їх земляки команда «СДЮШОР № 2» з міста Речиця (Білорусь), «Барса» з Сум та команда «BRW-BK» з Володимир-Волинського.

 

Три дні вболівальники могли спостерігати цікаві, неочікувані та захоплюючі баталії на футбольному полі. Та найцікавішим став четвертий день, у який відбувалися ігри плей-офф. У стиковому матчі за 7 – 8 місця зустрілися команди FK «Nevėžis» (Кедайняй) та «Юність-Ніка» (Чернігів). За 5 – 6 місця боролися між собою дві білоруські команди «СДЮШОР № 8» з Гомеля та «СДЮШОР № 2» з Речиці. Володаря бронзових нагород визначали між собою чернігівська «Десна» та «Барса» з Сум. У боротьбі за золоті та срібні нагороди зустрілися господарі турніру команда «Юність» Чернігів та команда «BRW-BK» з Володимир-Волинського.

Результатом турніру стало таке розташування команд у турнірній таблиці:

 

І місце - «BRW-BK» (Володимир-Волинський)

ІІ місце – «Юність» (Чернігів)

ІІІ місце – «Барса» (Суми)

ІV місце – «Десна» (Чернігів)

V місце – «СДЮШОР № 2» (Речиця)

VІ місце – «СДЮШОР № 8» (Гомель)

VІІ місце – FK «Nevėžis» (Кедайняй).

 

Урочисте закриття турніру відвідали високі гості. Найголовнішим гостем, звичайно, став вихованець чернігівської СДЮШОР з футболу «Юність», гравець чернігівської «Десни», київського «Динамо», збірної команди СРСР, заслужений майстер спорту СРСР Олег Володимирович Кузнецов. Олег Володимирович привітав учасників турніру та побажав усім юним футболістам високих здобутків в улюбленій грі.

 

З найкращими побажаннями та теплими словами звернулася до гостей та учасників цьогорічного турніру заступник начальника Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Олена Соронович. Олена Юріївна щиро, по-материнськи привітала маленьких зірочок українського футболу з черговим святом українського футболу – турніром Олега Кузнецова.

 

З теплими словами до учасників цьогорічного турніру звернулися і голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович та начальник управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Андрій Дериземля.

 

Приємною несподіванкою для учасників турніру стала участь в урочистому закритті і нинішніх провідних гравців чернігівської «Десни» Артема і Дениса Фаворових та Владислава Огирі. Особливо приємно було отримувати від них та від Олега Кузнецова нагороди та пам’ятні подарунки, яких цього року було чимало.

Окрім комплектів нагород за призові місця, отримали свої відзнаки і «Кращий воротар» Степан Блищ (Речиця), «Кращий захисник» Олександр Підлужний (Суми), «Кращий напівзахисник» Артем Бібік («Десна» Чернігів), «Кращий нападник» Дмитро Болан (Володимир-Волинський), «Кращий бомбардир» Вадим Короленко («Юність» Чернігів). «Кращим гравцем турніру визнано Данила Вихляєва з команди «Юність».

Визначили організатори турніру і кращих гравців у кожній команді: «Юність-Ніка» (Чернігів) Родіонова Віка та Вершняк Софія, FK «Nevėžis» (Кедайняй) Данос Рекьявічус та Мантос Монкяніс, «СДЮШОР № 8» (Гомель) Кириченко Климентій та Іван Мороз, «Юність» (Чернігів) Денис Слюсаренко та Роман Корж, «СДЮШОР № 2» (Речиця) Арсеній Попов та Павел Сергутко, «Десна» (Чернігів) Іван Разумний та Вадим Каструба, «BRW-BK» (Володимир-Волинський) Дмитро Марцев та Віталій Фірка, «Барса» (Суми) Антон Семинченко та Богдан Одновьюнов.

 

Велику подяку учасник та гості турніру висловили цьгорічним організаторам директору СДЮШОР «Юність» Геннадію Прокоповичу та заступникам директора з навчально-тренувальної роботи СДЮШОР «Юність» Сергію Кожемяко, Віктору Лазаренко та спосорам турніру.